Árukereső.hu

Tanácsok és tippek

Statikus elektromosság a mosodában

Bizonyára Önt is "megcsípte" már az elektromosság, miközben felvette kedvenc pólóját. Ez egy olyan jelenség, amely akkor következik be, amikor két test érintkezik egymással (leggyakrabban súrlódás miatt), aminek következtében elektromos töltés halmozódik fel a felületükön, amely az egyik anyagból a másikba vándorol. Ez a két felület negatív és pozitív töltései közötti egyensúlytalansághoz vezet. És mivel az ellentétes töltésű tárgyak vonzzák egymást, a ruhák a statikus elektromosság miatt ragadni kezdenek. Ez a jelenség meglehetősen gyakori. Statikus elektromosságnak nevezik a mosás után a szennyes ruhákon. Ebből a cikkben megtudhatja, miért fordul elő ez a jelenség, és hogyan szabadulhat meg tőle hatékonyan.

 

A statikus elektromosság megjelenése a szennyes ruhákon

A statikus elektromosság a szövet súrlódása miatt keletkezik. A mosás során intenzív súrlódás keletkezik, amely elektromos töltést hoz létre. Amikor a szennyes megszárad, az elektromos töltés a szövetek felületén marad.

Ez a töltés hatására a szövetek mágnesesen vonzódhatnak egymáshoz vagy más felületekhez. A szövet "odaragadhat" az ember testéhez, ami igen kellemetlen lehet.

A ruházatban lévő statikus elektromosság olyan jelenség, amely különösen az év száraz és hideg időszakában figyelhető meg. Akkor keletkezik, amikor két különböző anyag egymáshoz dörzsölődik, elektromos töltéseket adva át egymásnak. Két ruhadarab között vagy a ruházat és a bőr között jön létre.

 

A ruházat statikus elektromosságának okai

A statikus elektromosság elektromos töltések hatására keletkezik, két anyag elkezd egymáshoz dörzsölődni, az elektronok elkezdenek átmenni az egyik anyagból a másikba, az egyik negatív töltéssel töltődik fel (az anyag többlet elektronokat kap), a másik pedig pozitív töltéssel (az anyag többlet elektronokat kap) Ezt a jelenséget triboelektromos hatásnak is nevezik.

A szintetikus anyagok, például a poliészter, a nejlon és az akril kombinálása növeli a statikus elektromosság előfordulását, mivel ezek az anyagok nagyobb mértékben termelik és tartják fenn a statikus elektromosságot, mint a természetes anyagok, például a pamut vagy a gyapjú. Ezek nem vezetőképesek, ami azt jelenti, hogy az elektromos töltések felhalmozódnak a felületükön, mert nem tudnak könnyen eloszlani.

A környezet hatása

A környezet jelentős szerepet játszik a statikus elektromosság keletkezésében. Mivel a levegőben lévő víz a nyári hónapokban vagy a magas páratartalmú területeken vezetőképes, a statikus töltések könnyebben eloszlanak. Télen a páratartalom csökken, ami az anyagok felületén a töltések felhalmozódásához vezet.

Következmények és kellemetlenségek

A ruházatban lévő statikus elektromosság számos kellemetlenséget okoz, például áramütés érzését, amikor megérintünk valakit vagy egy fémtárgyat. Esztétikai kellemetlenségeket is okoz. A ruhák a bőrhöz vagy egy másik ruhadarabhoz tapadnak, ami gyakran kellemetlen, vagy amikor a hajat próbáljuk formázni, a haj a ruhához vonzódik, amitől a haj "feláll".

Tippek és trükkök a statikus elektromosságtól való megszabaduláshoz

 • Használjon parfümöt a mosáshoz. Nemcsak a ruháin lévő statikus elektromosságtól szabadul meg, de a szennyesének kellemes illata is lesz. Ha nincs otthon, az ecet is ugyanolyan hatékony.

 • Ha szárítógépet használ a szennyes szárítására, vegye ki a szennyest a szárítóból, mielőtt teljesen megszáradna. Enyhén nedves szennyes kevésbé valószínű, hogy elektromosan feltöltődik.

 • Használjon nedvesítőszer vagy vizet. Ha mosás után sok statikus elektromosságot észlel a szennyes ruhán, óvatosan permetezze be langyos vízzel, vagy használjon szövetnedvesítő spray-t.

 • Használjon védőzsákot amelyet a kényes ruhák mosására terveztek.

 • Helyezzen egy biztosítótűt a ruhák belsejére, ahol az nem lesz látható.

 • Drótos akasztó visszaveheti az elektromos töltés egy részét. Futtassa végig a fogast a ruhák belseje mentén közvetlenül a ruhák felvétele előtt vagy után, hogy a statikus elektromosságot visszatartsa. Ez selyemmel együtt nagyon jól működik.


A statikus elektromosság a szennyeseden többé nem lesz mumus számára. Küzdjön ellene tippjeinkkel, és tegye egy kicsit könnyebbé az életét.

 

 

Miért nem lehet ingyenes a minták postaköltsége

Mert a postaköltségért a szállítmányozó cégeknek fizetünk, ahogyan abszolút minden webáruház fizet nekik, és nem adományozhatjuk el a pénzt. NINCS INGYENES postaköltség. Mindig fizetni kell érte. Irreális, hogy egy olyan alacsony rendelés esetén, mint  minta, ingyenes postaköltséget biztosítsunk. Cégünk nem támogatja ezt a reklámfogást, amelyet néha olyan cégek használnak az ügyfelekkel szemben, amelyek a szállítási költségeket a termék árrésében rejtik el, és úgy tesznek, mintha ingyenes postaköltséget kapna. Nem kapja, hanem a termék árában fizeti meg, amelynek árából így kiderül, hogy csak mesterségesen fel van fújva ezekkel a költségekkel, ami nem az ilyen termék minőségéről, hanem inkább az alacsony költségű előállításáról tanúskodik. Ön tehát nem a termék minőségéért fizet a termék árában, hanem az eladó által fizetett tényleges postaköltségek rejtett költségeiért. Egyetlen fuvarozó sem fog több ezer csomagot ingyen kiszállítani bármelyik webáruházba.

ingyenes szállítás minták
Giovani® bejegyzett védjegy, és a legmagasabb mosodai parfüm minőséget képviseli a piacon. Ennél jobb minőségű terméket nem fog találni a piacon. Magas minőségű termékeket gyártunk, ezért nem tudunk magunknak reális szállítási költséget adni  a termék árrésébe, és úgy tenni, mintha "a szállítás ingyenes" lenne. Nem az, mi fizetünk érte. A nálunk lévő termékek ára a minőségüket tükrözi, nem pedig a valós postaköltséget, amit a fuvarozóknak fizetünk. Nálunk nincsenek olcsó, olcsó termékek. Az ingyenes szállítás vagy a mértéktelen kedvezmények általában a nem jövedelmező, alacsony kamatozású, nehezen eladható, rosszabb minőségű termékekre vonatkoznak, amelyeket a kiskereskedő nem tud eladni, raktáron hevernek stb. Nálunk nincsenek ilyen termékek. A mi márkánk iránt óriási az érdeklődés, mivel már első ránézésre is a legmagasabb minőségű a piacon.

Az 19 634,00 HUF feletti rendelések esetén ingyenes szállítást kínálunk, de nem szeretnénk reklámtrükköket alkalmazni vásárlóinkkal szemben olyan kifejezésekkel, mint "ingyenes szállítás" még alacsonyabb rendelések esetén is, és ezzel megtéveszteni a vásárlókat, vagy csökkenteni a termékek és a nyújtott szolgáltatások minőségét stb.

Márkánk a kiváló minőségű termékekkel, de gyors kiszolgálással is megnyerte a vásárlókat. A Giovani® a leggyorsabban növekvő mosodai parfüm márka a szlovák piacon és a szomszédos országok más piacain. Egyetlen más mosodai parfüm márka sem növekedett olyan gyorsan, mint a Giovani® a piacra lépése után. Az első 9 hónap alatt elértük azt, ami más márkáknak több évbe telt. A piacon 2022 decembere óta vagyunk jelen. Szeretnénk fenntartani a minőségünket. Ezért biztos lehet benne, hogy nálunk valódi értéket és magas minőséget fizet. Mert a minőségnek is van értéke.

A normál ár, amit minden jól kialkudott szerződéssel rendelkező webáruház a legolcsóbb szlovákiai szolgáltatónak fizet, kb. 883,53 HUF (+ esetleg utánvétha a küldemény utánvétes) És körülbelül ugyanennyit fizetnek a lehető legkisebb és legkönnyebb küldeményért (minták). Napi több ezer megrendelés esetén az ingyenes postaköltség biztosítása naponta több ezer eurós pénzügyi veszteséget jelentene a kiskereskedő számára.

Az "ingyenes" postaköltség számszerű kiszámítása

ingyenes szállítás a mintákonHa még mindig nem érthető, hogy miért nem lehetséges, normális és gazdaságilag ésszerű egy webáruház számára, hogy ilyen kis értékű megrendelések esetén is ingyenes postaköltséget biztosítson, akkor próbáljuk meg ezt egy példával konkrétabban szemléltetni: ha egy webáruháznak pl. naponta 3.000 mintarendelése van, akkor az összes küldemény postaköltségét kb. 392 680,00 HUF kell megfizetnie a fuvarozónak. Mivel a webáruház még ilyen alacsony rendelési érték esetén is ingyenesen biztosította a postaköltséget a vásárlónak, ez a webáruház számára napi 392 680,00 HUF körüli, havi 82 168 290,00 HUF veszteséget jelent.

A vállalat pénzügyi stabilitása és felelőssége szempontjából, a vállalat termékei és szolgáltatásai minőségének fenntartása, fenntartása, esetleg még javítása szempontjából rendben van-e, hogy önkéntesen ilyen hatalmas pénzügyi veszteségeket vállal? És mindezt csak azért, hogy a webáruház a vásárlók széles körét vonzani tudja? Normális dolog, hogy a kukába dobott havi 82 168 290,00 HUF körüli összeggel vásárolnak vásárlókat? Felelősségteljes-e egy ilyen cég magatartása az állami hatóságok, a munkaügyi felügyelet, az adóhivatal és így tovább?

 

Mi a tanulság?

Ha minőségi terméket keres, amelyet használni tervez, és élvezni fogja annak csúcsminőségű hatásait, akkor nem érdemes habozni a postaköltségként fizetendő fejjel lefelé álló euró miatt. Megérné megvenni egy rossz minőségű terméket, amelyet soha többé nem fogsz megrendelni, csak azért, mert a postaköltség "ingyenes" volt, amikor megvette? Nem érte meg. Ha minőséget keres, ne a legnagyobb kedvezményt keresse az interneten. Mert ott biztosan nem fogja megtalálni a kívánt minőséget. A minőségi termék és szolgáltatás mindig ér valamit.

 

A mosógép és a szárítógép gondozása

A mosógép és a szárítógép megfelelő ápolása azért is fontos, hogy a mosószerek, beleértve a mosószerparfümöt is, 100%-ban betöltsék funkciójukat. Ha az egyik készülék nincs kellőképpen karbantartva, vagy a korábbi mosószerek használatától eltömődött, a parfüm vagy a textilpuhító hatékonysága csökken. Ezért javasoljuk, hogy fordítson kellő gondosságot és figyelmet mosógépére és szárítógépére.

Fontos első lépés a megfelelő mosógép és szárítógép kiválasztása. Ha már ellátta otthonát ezekkel a készülékekkel, fontos, hogy megfelelően használja és karbantartsa őket, hogy megfelelően és hosszú ideig működjenek. A mosógép minden háztartásban nélkülözhetetlen berendezés. Bármilyen típusú mosógépet is használ, ne feledje, hogy megfelelő gondossággal gondoskodjon annak jó állapotban tartásáról. A szárítógép megkönnyíti a háztartás vezetését, mivel használata kiküszöböli a nedves szennyes felakasztásának szükségességét.

  

A meghatározott irányelvek betartása

Mosógép és szárítógép
Fektessen be minőségi termékekbe, mint a mi mosószer parfümünk. Annak érdekében, hogy készülékei hosszú ideig jó egészségben maradjanak, a mosószerek kiválasztásánál is fontos, hogy körültekintően járjon el, és ne szennyezze azokat rossz minőségű termékekkel. A mosóolajokat minimális mennyiségben használjuk, ezért kevésbé terhelik a mosógépet, mint a terjedelmes mosószerek.

A termékeink használatának további előnye a hosszan tartó és intenzív illat. Az Ön szennyese és otthona hosszú ideig egyedülállóan illatos lesz. A szennyest a szennyes típusának megfelelően a kívánt hőmérsékleten mossa és szárítsa, és a kiválasztott programot ennek megfelelően állítsa be. A meghatározott irányelvek betartása és a kiváló minőségű termékek használata a készülékek minőségi működéséhez és az esetleges problémák megelőzéséhez vezet.

 

Néhány tipp a mosógép ápolásával kapcsolatban

 • Ellenőrizze és ürítse ki a zsebeit a mosásba nem való tárgyakból

 • Győződjön meg arról, hogy a mosógép belseje rendszeresen tisztítva van-e

 • Rendszeresen tisztítsa meg a textillágyító tartályát ,öblítse át vízzel a mosóporadagolót

 • A mosás befejeztével hagyja nyitva a mosógépet, hogy a maradék víz elpárologjon, és a belseje megszáradjon.

 • Negyedévente egyszer ajánlott 90 °C-on futtatni a mosógépet, hogy megszabaduljon a nem kívánt baktériumoktól és egyéb szennyeződésektől.

 • Ne feledje, hogy tartsa be a megadott mosási súlyt, és ne terhelje túl a mosógépet. 

 

A szárítógép szűrőinek tisztán tartása

Ha a szárítógép nem rendelkezik automatikus szűrőtisztító funkcióval, győződjön meg róla, hogy rendszeresen eltávolítja a beszorult textilszálakat. Vegye ki a szűrőt, öblítse ki, és hagyja megszáradni. Törölje át a szárítógép belsejét, majd helyezze be a szűrőt. Gondoljon a kondenzációs tartályra is, amelyből egyes szárítótípusok használatakor ki kell önteni a vizet. Még ha használja is ezt a készüléket, kerülje a túlterhelést, és használat után hagyja nyitva a szárítót.

 

Gold Touch


Szagolja meg a szekrényét

A megfelelő karbantartás, a megfelelő mosópor és a mi mosószerparfümjeink garantálják az illatos szennyest. Végül is erről szól a mosás - illatos ruhákról, amelyeket szívesen viselünk. A mosóolajok kiválóan helyettesítik a textilpuhítót.

Ez egy innovatív és a legillatosabb helyettesítője a lágyítónak. A szennyesének még azután is illatos lesz, hogy a szekrénybe tette. Válasszon minőségi mosószerparfümöt széles választékunkból, amely exkluzív, limitált kiadásokat is tartalmaz. A hosszan tartó és intenzív illatú mosószer megnyugtatja Önt a helyes használatról.

A mosógép és a szárítógép ápolása és karbantartása kulcsfontosságú a hosszú élettartam és a hatékony működés szempontjából. Elhanyagolt gondozás és rendszertelen tisztítás esetén a készülékek teljesítménye csökken, az eltömődött szűrők pedig megnövekedett energiafogyasztáshoz vezetnek. Mosás után hagyja nyitva az ajtót és a tartályt, hogy megfelelő szellőzést biztosítson. Emellett fontos a tömítések és a gumirészek rendszeres tisztítása a szagok és a penészesedés megelőzése érdekében. Fontos, hogy óvatosan bánjon a fém- vagy műanyag alkatrészeket tartalmazó ruhadarabokkal, például a melltartó merevítőjével. Egy egyszerű óvintézkedés az ilyen ruhadarabok mosógép belsejébe kerülése ellen egy szövetzsák. A megfelelő mosószerek szintén elengedhetetlenek a mosógép védelméhez és ápolásához, ne használjon agresszív mosószereket vagy oldószereket, ezek károsíthatják a készüléket.

 

 

Hogyan őrizze meg ruhák színét

Ugye milyen jó érzés, amikor kedvenc pólója, pulóvere vagy szoknyája fokozatosan elveszíti eredeti árnyalatát? Jelentősen lelassíthatja a színváltozást, hogy minél tovább élvezhesse őket. Tanácsot adunk, hogyan és milyen állapotban mossa ki megfelelően a ruháit, hogy megőrizze a színüket.

Válogassa szét a sötét, színes és világos

Az első alapelv, amely segít megőrizni ruhái színét, hogy mosás előtt válogassa szét őket. A fehér darabokat külön kell a mosógépbe tenni. Ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy más ruhákból származó színárnyalattal vagy akár foltokkal együtt veszi ki őket.

A fekete és a sötét színeket együtt is beteheti a mosógépbe. A világosabb árnyalatú ruhákat is. Az azonos színek együttes mosása segít megelőzni mind a nem kívánt foltosodást, mind a színvesztést. A ruhák kifordítása szintén segít megóvni a színeket. A Giovani® mosószer-parfümök számos előnye közül az egyik, hogy segítenek a ruhák élénk és fakulásmentességét megőrizni.

Ellenőrizze a címkéket

A ruháin lévő címkék is sokat elárulnak arról, hogyan kell mosni őket. Elmondják, hogy beteheti-e a mosógépbe, és milyen hőmérsékletet válasszon. Ha betartja az ajánlott hőmérsékletet, megelőzheti a színek kifakulását és a nem kívánt alakváltozásokat. Általában a magasabb hőmérséklet pamuthoz, az alacsonyabb hőmérséklet pedig szintetikus és puhább anyagok mosásához alkalmas. A mosóprogramot ennek megfelelően fogja kiválasztani.

 

 


Kellemes illatú szennyes nem csak akkor, amikor kiveszi a mosógépből, hanem akkor is, amikor már hosszú ideje a szekrényében van. Ezt a célt minden háziasszony szeretné elérni. A megfelelő mosószer, hőmérséklet és mosási mód mellett a megfelelő mosószerrel is pótolnia kell a lágyítót, amely nemcsak a ruhák színéről, hanem a tartós illatról is gondoskodik. Az intenzív és hosszan tartó illat érdekében a Giovani® mosószerparfümök a megfelelőek.

Koncentrált illatesszenciákból készülnek. Magas tartalmuknak köszönhetően a ruhái még a szárítóban való szárítás után is megőrzik megszerzett illatukat. A mosószerparfümöt miniatűr mennyiségben, 4 kg szennyes ruhára 5 ml-t használunk. A parfümöt ezután megfelelő hőmérsékleten hatalmas mennyiségű vízbe engedjük, és általában több mint egy órán keresztül mosunk 4 kg szennyessel. A mosógépben a parfüm nagyon jól és gyorsan feloldódik. Ezért nem maradnak utána maradékok vagy foltok. A mosószerparfümök minden típusú textíliához alkalmasak. Kis mennyiségük használatakor nem szennyezik a mosógépet, és segítik a ruhák színét.

 Sweety BrownieFehér ruhákhoz válasszon olyan mosóport, amely speciális fehérítő összetevőket tartalmaz, hogy még a nehezebb szennyeződéseket is eltávolíthassa ruháiból. Színes darabokhoz mindenképpen színes szennyeshez tervezett mosóport használjon, amely színvédő összetevőket tartalmaz.

Szeretné, ha fekete pólója nem szürkülne meg idővel? Erre a célra alkalmasak a fekete ruhákhoz való összetevőket tartalmazó folyékony mosószerek. A kényes anyagok, például a gyapjú vagy a selyem esetében külön termékre lesz szüksége. Tartsa be az ajánlott adagolást is, amely a csomagoláson található.

A különbség a por adagolásában lehet a nagyon piszkos szennyes ruhák esetében. Mint már említettük, a mi Giovani® mosóolajok olyan összetevőt tartalmaznak, amely biztosítja, hogy a mosás után is élettel és színnel teli maradjon a szennyes.

Hideg vizes mosás

Egy másik módja annak, hogy mosáskor megőrizze ruhái színét, ha hideg vízben mossa őket. Ez a módszer kíméletes a ruháihoz, de a pénztárcájához is. A szín mellett a hideg víz segít megelőzni a szövetek zsugorodását és gyűrődését, nem hagy foltot, és környezetbarát. Ne feledje azonban, hogy egyes ruhadarabokat meg kell szabadítani a szagoktól, baktériumoktól vagy foltoktól, és ehhez magasabb hőmérsékleten kell mosni. Ezek általában a törölközők vagy az ágyneműk.

Milyen gyakran kell mosni

Az, hogy milyen gyakran kell mosnunk, több tényezőtől függ, például a ruhák típusától, a tevékenységektől és a személyes preferenciáktól. Az alsóneműket, zoknikat, fürdőruhákat és edzőruhákat minden használat után ki kell mosni. Az ágyneműt hetente egyszer, a törölközőket pedig 3-4. alkalom után kell kimosni. A törölközőket a 4. és 4. használat között kell használni. A farmereket, rövidnadrágokat és nadrágokat ritkábban kell mosni. Az intervallum kb. 3-4 használatonként, fontos figyelni a szövetek anyagára és kopására. A szezonális ruhadarabokat, például kabátokat, sapkákat, sálakat és kesztyűket legfeljebb néhány hetente vagy a szezon végeztével kell kimosni. A legfontosabb, hogy az izzadtságnak fontos szerepe van, mert ha többet izzad, gyakrabban kell mosni.