Árukereső.hu

Hogyan őrizze meg ruhák színét

Ugye milyen jó érzés, amikor kedvenc pólója, pulóvere vagy szoknyája fokozatosan elveszíti eredeti árnyalatát? Jelentősen lelassíthatja a színváltozást, hogy minél tovább élvezhesse őket. Tanácsot adunk, hogyan és milyen állapotban mossa ki megfelelően a ruháit, hogy megőrizze a színüket.

Válogassa szét a sötét, színes és világos

Az első alapelv, amely segít megőrizni ruhái színét, hogy mosás előtt válogassa szét őket. A fehér darabokat külön kell a mosógépbe tenni. Ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy más ruhákból származó színárnyalattal vagy akár foltokkal együtt veszi ki őket.

A fekete és a sötét színeket együtt is beteheti a mosógépbe. A világosabb árnyalatú ruhákat is. Az azonos színek együttes mosása segít megelőzni mind a nem kívánt foltosodást, mind a színvesztést. A ruhák kifordítása szintén segít megóvni a színeket. A Giovani® mosószer-parfümök számos előnye közül az egyik, hogy segítenek a ruhák élénk és fakulásmentességét megőrizni.

Ellenőrizze a címkéket

A ruháin lévő címkék is sokat elárulnak arról, hogyan kell mosni őket. Elmondják, hogy beteheti-e a mosógépbe, és milyen hőmérsékletet válasszon. Ha betartja az ajánlott hőmérsékletet, megelőzheti a színek kifakulását és a nem kívánt alakváltozásokat. Általában a magasabb hőmérséklet pamuthoz, az alacsonyabb hőmérséklet pedig szintetikus és puhább anyagok mosásához alkalmas. A mosóprogramot ennek megfelelően fogja kiválasztani.

 

 


Kellemes illatú szennyes nem csak akkor, amikor kiveszi a mosógépből, hanem akkor is, amikor már hosszú ideje a szekrényében van. Ezt a célt minden háziasszony szeretné elérni. A megfelelő mosószer, hőmérséklet és mosási mód mellett a megfelelő mosószerrel is pótolnia kell a lágyítót, amely nemcsak a ruhák színéről, hanem a tartós illatról is gondoskodik. Az intenzív és hosszan tartó illat érdekében a Giovani® mosószerparfümök a megfelelőek.

Koncentrált illatesszenciákból készülnek. Magas tartalmuknak köszönhetően a ruhái még a szárítóban való szárítás után is megőrzik megszerzett illatukat. A mosószerparfümöt miniatűr mennyiségben, 4 kg szennyes ruhára 5 ml-t használunk. A parfümöt ezután megfelelő hőmérsékleten hatalmas mennyiségű vízbe engedjük, és általában több mint egy órán keresztül mosunk 4 kg szennyessel. A mosógépben a parfüm nagyon jól és gyorsan feloldódik. Ezért nem maradnak utána maradékok vagy foltok. A mosószerparfümök minden típusú textíliához alkalmasak. Kis mennyiségük használatakor nem szennyezik a mosógépet, és segítik a ruhák színét.

 Sweety BrownieFehér ruhákhoz válasszon olyan mosóport, amely speciális fehérítő összetevőket tartalmaz, hogy még a nehezebb szennyeződéseket is eltávolíthassa ruháiból. Színes darabokhoz mindenképpen színes szennyeshez tervezett mosóport használjon, amely színvédő összetevőket tartalmaz.

Szeretné, ha fekete pólója nem szürkülne meg idővel? Erre a célra alkalmasak a fekete ruhákhoz való összetevőket tartalmazó folyékony mosószerek. A kényes anyagok, például a gyapjú vagy a selyem esetében külön termékre lesz szüksége. Tartsa be az ajánlott adagolást is, amely a csomagoláson található.

A különbség a por adagolásában lehet a nagyon piszkos szennyes ruhák esetében. Mint már említettük, a mi Giovani® mosóolajok olyan összetevőt tartalmaznak, amely biztosítja, hogy a mosás után is élettel és színnel teli maradjon a szennyes.

Hideg vizes mosás

Egy másik módja annak, hogy mosáskor megőrizze ruhái színét, ha hideg vízben mossa őket. Ez a módszer kíméletes a ruháihoz, de a pénztárcájához is. A szín mellett a hideg víz segít megelőzni a szövetek zsugorodását és gyűrődését, nem hagy foltot, és környezetbarát. Ne feledje azonban, hogy egyes ruhadarabokat meg kell szabadítani a szagoktól, baktériumoktól vagy foltoktól, és ehhez magasabb hőmérsékleten kell mosni. Ezek általában a törölközők vagy az ágyneműk.

Milyen gyakran kell mosni

Az, hogy milyen gyakran kell mosnunk, több tényezőtől függ, például a ruhák típusától, a tevékenységektől és a személyes preferenciáktól. Az alsóneműket, zoknikat, fürdőruhákat és edzőruhákat minden használat után ki kell mosni. Az ágyneműt hetente egyszer, a törölközőket pedig 3-4. alkalom után kell kimosni. A törölközőket a 4. és 4. használat között kell használni. A farmereket, rövidnadrágokat és nadrágokat ritkábban kell mosni. Az intervallum kb. 3-4 használatonként, fontos figyelni a szövetek anyagára és kopására. A szezonális ruhadarabokat, például kabátokat, sapkákat, sálakat és kesztyűket legfeljebb néhány hetente vagy a szezon végeztével kell kimosni. A legfontosabb, hogy az izzadtságnak fontos szerepe van, mert ha többet izzad, gyakrabban kell mosni.